Hesaplı Market Alışverişinin Püf Noktaları!

Covid-19 pandemisinden pek çoğumuz ekonomik olarak olumsuz etkilendik. Hal böyle olunca ekonomik market alışverişi nasıl yapılır, market bütçemi nasıl yarıya indirebilirim gibi sorular gündeme gelmeye başladı. Market alışverişi yapabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor ve bu marketlerin pek çoğu dönem dönem indirim kampanyaları düzenliyor. Özellikle zincir marketler sundukları fiyat avantajı ve ürün çeşitliliğiyle ön plana çıkıyor. Ancak hesaplı bir market alışverişi yapmak istiyorsanız tek bir markete bağlı kalmamanızı öneriyoruz. İşte hesaplı market alışverişinin püf noktaları…

Hesaplı Market Alışverişinin Püf Noktaları!

İndirimleri Kaçırmayın

Sıklıkla alışveriş yaptığınız ve indirimlerini takip etmek istediğiniz marketlerin indirim bültenlerine ulaşabilmek için e-posta listelerine üye olabilirsiniz. Böylece düzenli olarak indirimlerden haberdar olabilirsiniz. Sürekli kullandığınız ve bozulmayacak ürünleri stoklamak için indirim dönemlerini bekleyin. Tuvalet kağıdı, temizlik ürünleri gibi her zaman kullanacağınız ürünleri fazlasıyla bulundurmanın bir sakıncası olmayacaktır.

Meyve-Sebze Seçimine Dikkat Edin

Meyve ve sebze alışverişi yapmak için market reyonuna hangi günler ürün teslimatı yapıldığını öğrenebilirsiniz. Böylece alışverişinizi bu günlere denk getirerek taze ürünleri seçebilirsiniz. Market alışverişinin avantajı ürünleri kendinizin seçebiliyor olmasıdır. Dolayısıyla rastgele değil de, en taze ürünleri seçmeye özen gösterin ve meyve-sebzeler uzun süre dayanan ürünler olmadığından ihtiyacınızdan fazlasını almayın. Marketlerde dışarıda satışa sunulan meyve ve sebzelerden uzak durmaya çalışın. Bu ürünler dışarıdan gelen egzoz dumanı ve toza maruz kaldığından tercihinizi içerideki reyonlardan yana kullanın.

Liste Yapmak Altın Kural!

Market alışverişiniz için bir not defteriniz olsa hiç fena olmaz. Böylece evde bittiğini fark ettiğiniz ürünleri hemen not edebilirsiniz. Alışveriş listesinin yanında bir de haftalık yemek listesi de hazırlayabilirsiniz. Hem gereksiz malzeme almaktan kaçınır hem de eksik bir ürün için tekrar markete gitmek durumunda kalmazsınız. Dip not olarak market alışverişini açken yapmamanızı tavsiye ediyoruz. 😊

Fiyatları ve Gramajları Karşılaştırın!

Pek çok ürün çeşidi içerisinden seçim yapmanız gerektiğinde ürünlerin gramajlarına odaklanın. Market etiketlerinde genellikle ürünlerin satış fiyatlarıyla birlikte birim fiyatları da yer alır. Bu karşılaştırmayı yaparken birim fiyatlarına odaklanabilirsiniz. Fakat birim fiyatı karşılaştırması yaparken son kullanma tarihini de es geçmemek gerekiyor. Özellikle süt ürünleri reyonunda indirimli ürünler genellikle son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler olur. Miktarı kısa sürede tüketebileceğinizden fazlaysa birkaç gün sonra atmak zorunda kalacağınız bir ürünü satın almayın.

Yeni Ürünlere Şans Verin

Piyasaya yeni çıkan yeni markalar çoğunlukla promosyonlu olur. Tanımadığım bilmediğim markalardan ürün satın almam deyip geçmeyin. Bazen güvenilir şirketler piyasaya farklı isimle yeni markalar sürebiliyor. Ürün paketi üzerindeki üretici kısmını kontrol edin. Paketli olarak satılmayan et ürünleri, sebze-meyve gibi ürünler hakkında bilgi almak için de reyon görevlisine danışabilirsiniz.

POS Cihazını ve Fişi Kontrol Edin

Kart şifrenizi girmeden önce POS cihazında yazan miktarla kasiyerin size söylediği miktarın aynı olup olmadığından emin olun. Dikkatsizlikle fazladan eklenen bir sıfır çok şey değiştirebilir. Fişi aldıktan hemen sonra marketten ayrılmadan fiyatları kontrol edin. Bazen reyondaki fiyat ile kasadaki fiyat farklı olabiliyor. Birçok marketin bu farkı ödeme gibi bir politikası var ve bunun için müşteri hizmetlerine başvurmanız yeterli.

Hesaplı market alışverişiniz esnasında marketten para da çekebileceğinizi biliyor muydunuz? NakitBasit uygulamasını indirerek kayıt olduktan sonra mobil bankacılık bilgilerinizle giriş yaparak çekmek istediğiniz tutarı seçin, ardından size verilen barkod / QR kodu kasa görevlisiyle paylaşın ve paranızı teslim alın. İşte bu kadar basit!

Kapat

Ne kadar komisyon ödersiniz?

Tutar Ortak ATM NakitBasit
50 ₺ 1,64 ₺ 3,0 ₺
100 ₺ 2,24 ₺ 3,0 ₺
150 ₺ 2,85 ₺ 3,0 ₺
200 ₺ 3,45 ₺ 3,0 ₺
250 ₺ 4,05 ₺ 3,0 ₺
500 ₺ 7,07 ₺ 3,0 ₺